Kursus i kommunikation og gennemslagskraft

Kurset blev gennemført for driftsledelsen, der består af et medlem af direktionen, tre chefer og 3 afdelingsledere i en pædagogisk virksomhed med 500 medarbejdere i alt heraf ca. 70 tilknyttet driftsorganisationen. Langt den overvejende af organisationens øvrige ledere og medarbejdere har en pædagogisk uddannede der har ordet i sin magt.

På den baggrund blev der på kurset gennemgået forskellige virkemidler ved praktisk undervisning i et særdeles realistisk situation med Lai Yde og to dygtige skuespillere. Det var kursisternes ønske at blive trænet i at blive bedre til at kommunikere.

Lai og hans to skuespillere kunne i udstrakt grad ”fange” stemningen og meningen med de cases, som vi foreslog. Derfor blev oplevelsen utrolig realistisk og nærværende og vi fik mulighed for at gennemspille virkelige scenarier i et ”sandkasse-miljø” med flere forskellige tilgange. På den måde lærte vi hvordan vi kunne tackle problemer på forskellige måder og hvad effekten på modtageren ville være, hvis vi ændrede vores handlemønster.

Skuespillerne havde en stor indlevelsesevne og formåede at skabe situationer, som var så virkelighedstro at man glemte at det var ”teater” og derfor levede sig fuldstændig ind i situationen. Dette gjorde at træningen blev meget virkelighedsnær og autentisk. Det bliver derfor både en lærerig oplevelse at øve sig på kommende situationer, men også en lærerig oplevelse omkring hvordan man selv reagerer og hvordan man håndterer reaktionen.

Hvis man har behov for at øve sig på at klare den svære samtale, håndtere en konflikt, tackle besværlige personer og lignende, er konceptet utroligt kraftfuldt og kan varmt anbefales.